THERMOS-FAGITOU

Πως λειτουργεί ένα θερμός φαγητού;

Όταν έρθει η ώρα του μεσημεριανού φαγητού και είστε στο γραφείο, παραγγέλνετε από έξω ή μήπως προτιμάτε να φέρνετε φαγητό από το σπίτι σας; Αν ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία τότε σίγουρα θα έχετε προσέξει ότι είναι δύσκολο να κρατήσετε το ζεστό σας φαγητό… ζεστό, εκτός αν έχετε μία από τις μαγικές συσκευές.

Για τι πράγμα μιλάμε; Μα φυσικά για το θερμός! Και πρέπει όντως να είναι μαγικό… αλλιώς πως είναι δυνατόν να κρατάει το ζεστό φαγητό ζεστό και το κρύο, κρύο; Θα πιστεύατε ότι για όλα αυτά ευθύνεται η επιστήμη; Είναι αλήθεια λοιπόν!

Αν έχετε ήδη χρησιμοποιήσει θερμός, τότε θα γνωρίζετε για ποιο πράγμα μιλάμε. Αν το γεμίσετε με ζεστή σούπα το πρωί, τότε θα μπορείτε να φάτε ζεστή σούπα το μεσημέρι. Αντίστοιχα, αν το γεμίσετε με ένα κρύο ρόφημα, τότε θα παραμείνει κρύο για αρκετές ώρες. Μα τι είδους μαγεία – επιστήμη είναι αυτή;

Το επιστημονικό μυστικό του θερμός είναι η απουσία αέρα. Σκεφτείτε το θερμός σας ένα μπουκάλι με διπλό τοίχο μέσα του. Ο αέρας μεταξύ αυτών των 2 τοιχών έχει απορροφηθεί κατά την κατασκευή του, δημιουργώντας ένα κενό. Αντί να κατασκευάσουμε ένα υλικό που θα μπορούσε να ζεσταίνει συνεχώς το περιεχόμενο, το θερμός είναι σχεδιασμένο για να κρατάει ζεστό το ζεστό μας φαγητό χωρίς αφήνοντας τη θερμότητα να “δραπετεύσει”.

Η θερμότητα μεταδίδεται μέσω του αέρα. Για να εμποδίσουμε τη θερμότητα από το να “ξεφύγει” χρειαζόμαστε μόνωση. Η καλύτερη μόνωση είναι η απώλεια αέρα, το κενό. Αν δεν υπάρχει αέρας για να μεταδώσει την θερμότητα, τότε αυτή παραμένει εκεί που είναι – και εκεί που τη θέλουμε: στο φαγητό μας!

Με τον ίδιο τρόπο ένα θερμός διατηρεί κρύα και τα κρύα φαγητά ή ροφήματα. Δεν περιλαμβάνει κάποιο μηχανισμό ψύξης. Το ίδιο κενό αέρος που κρατάει σταθερή τη θερμοκρασία στα ζεστά φαγητά, κάνει το ίδιο και στα κρύα. Η θερμότητα που θα μπορούσε να μεταδοθεί στα κρύα μέρη του θερμός αποφεύγεται λόγω του κενού που υπάρχει μεταξύ των 2 τοίχων της συσκευής.

Σήμερα οι συσκευές θερμός κατασκευάζονται με πιο γερά υλικά από ότι παλιά. Τα πρώτα θερμός που κατασκευάστηκαν, χρησιμοποιούσαν μεταλλικά εξωτερικά τοίχη με γυάλινα ενδιάμεσα. Αυτού του είδους τα θερμός συνήθως κατέληγαν να σπάνε όταν κάποιος κατά λάθος τα έριχνε.

Βέβαια εάν υπάρχει και μόνωση ανάμεσα στα τοιχώματα ακόμα καλύτερα. Έχουμε έτσι ακόμα καλύτερη απόδοση.

Τα μοντέρνα θερμός, συνήθως φτιάχνονται από στρώσεις πλαστικού που εμποδίζουν τη μετάδοση της θερμοκρασίας.

Να είστε σίγουροι πως όλα τα θερμός φαγητού της Thermogallery, διατηρούν τη θερμοκρασία του φαγητού σας για ώρες αργότερα ώσπου να μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας!

Δείτε όλη τη σειρά θερμό φαγητού Thermogallery:

Διαβάστε επίσης:

By | 2016-06-07T11:37:34+03:00 20 Μαΐου, 2016|Νέα & Άρθρα|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πως λειτουργεί ένα θερμός φαγητου;
Είμαι ο Απόστολος Χαντζής και είμαι ιδιοκτήτης του Ηλεκτρονικού Καταστήματος Thermogallery με ΘΕΡΜΟ ΦΑΓΗΤΟΥ όπου μπορείτε να κάνετε με ασφάλεια τις συναλλαγές σας.