Pin It

ΣΥΝΤΑΓΗ-ΡΟΔΙ

Εύκολη συνταγή με ρόδια

Τα ρόδια είναι τα μεγάλα φρούτα που είναι γνωστά για το έντονο κόκκινο χρώμα και για τους βρώσιμους σπόρους τους.

Σήμερα, μετά από σχεδόν έναν αιώνα επιστημονικής έρευνας, τα ρόδια είναι δικαιωματικά γνωστά ως μία από τις υπερτροφές.

Κάποιοι ειδικοί αναφέρονται στο χυμό ροδιού ως τον σούπερ χυμό.  Αυτός ο νόστιμος χυμός γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και αυτή η άνοδος στη δημοτικότητα οφείλεται εν μέρει στην γλυκιά γεύση του χυμού, αλλά αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή ο χυμός ροδιού προσφέρει τόσα πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται προσπάθεια για να φάει κανείς ένα ρόδι, αλλά οι ανταμοιβές του είναι μεγάλες.

Εκτός από την παροχή υψηλού επιπέδου των αντιοξειδωτικών, λέγεται ότι βοηθάει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου.

Το φθινόπωρο είναι η εποχή του ροδιού, έχουμε ήδη ονειρευτεί μια ποικιλία από πιάτα, γλυκά και αλμυρά, που μπορούν να αναδείξουν αυτό το υπέροχο φρούτο.

Ρόδι possets με λεμόνι και biscotti με φιστίκια

To posset είναι πότο από πηχτό γάλα και προέρχεται από την γειτονική Σικελία.

Μερίδες 4-6

Για το posset

  • 180ml χυμού ροδιού
  • 600ml κρέμα γάλακτος
  • 135g ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι

Για τα biscotti

  • 250g αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 250γρ ζάχαρη άχνη
  • 110g φιστίκια
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 2 αυγά
  • κρόκο αυγού 1

Για το σερβίρισμα

  • σπόρους ροδιού 50g
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Πως να εκτελέσετε την συνταγή

  1. Για να κάνετε το posset,  βάλτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους. Βράστε ενώ ανακατεύετε με ένα σύρμα, στη συνέχεια, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 4 λεπτά.
  2. Ρίξτε το μείγμα μέσα από ένα λεπτό κόσκινο και με ένα κουτάλι ξαφρίστε το μείγμα για να βεβαιωθείτε ότι θα είναι λείο το posset.
  3. Για το biscotti, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, τα φιστίκια και το ξύσμα λεμονιού.  Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά και το κρόκο του αυγού.
  4. Προσθέστε το αυγό στα ξηρά συστατικά σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η ζύμη να γίνει ένα.
  5. Τοποθετήστε το σε ένα τάπερ Thermogallery και τοποθετείστε το στο ψυγείο για μία ώρα. Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
  6. Βγάλτε το τάπερ από το ψυγείο και βάλτε το περιεχόμενο σε ένα ταψί επενδεδυμένο με χαρτί ψησίματος. Βάλτε το στο φούρνο για 20 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει.
  7. Μόλις κρυώσει, κόβεται το σε φέτες πάχους 1 εκατοστού. Μετά γυρίστε το φούρνο σε θερμοκρασία 140C και ψήστε για 6-10 λεπτά, έως ότου οι φέτες ψηθούν. Αφαιρέστε το και τοποθετήστε το στη ψύξη.
  8. Για να σερβίρετε, βάλτε τα φρέσκα σπόρους ροδιού στην κορυφή του Posset, με το ξύσμα λεμονιού και τo biscotti στο πλάι.

Για να διατηρήσετε το μείγμα του posset χρησιμοποιείστε τα τάπερ Thermogallery.

Μπορείτε αν το καταψύξετε να παίρνετε μαζί σας σαν σνακ, αφού η Thermogallery θα το διατηρήσει για περίπου 6 ώρες εκτός ψυγείου.

Δείτε περισσότερα για τάπερ φαγητού στο eshop μας.

Δείτε περισσότερα για τα τάπερ φαγητού:

By | 2016-11-29T14:56:27+00:00 Νοέμβριος 29th, 2016|ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ρόδι possets με λεμόνι και biscotti με φιστίκια
Είμαι ο Απόστολος Χαντζής και είμαι ιδιοκτήτης του Ηλεκτρονικού Καταστήματος Thermogallery με ΘΕΡΜΟ ΦΑΓΗΤΟΥ όπου μπορείτε να κάνετε με ασφάλεια τις συναλλαγές σας.