Pin It

tarta-manitaria

Συνταγή για αλμυρή τάρτα με μανιτάρια

Η υγιεινή διατροφή είναι αναγκαία για διατηρήσουμε το βάρος μας αλλά και την υγεία μας, και τι ποιο υγιεινό από μια αλμυρή τάρτα με μανιτάρια!

Δεν σημαίνει ότι όταν κάτι είναι υγιεινό δεν έχει και γεύση. Μη στερείτε από τον εαυτό σας μερικές μικρές απολαύσεις της καθημερινότητας όταν μπορείτε να συνδυάσετε και τα δύο.

Δείτε την μοναδική και εύκολη συνταγή για αλμυρή τάρτα με μανιτάρια.

ΜΕΡΙΔΕΣ 8-10

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 45 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30-40 λεπτά

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 ώρα 15 λεπτά

Υλικά

 Για την Ζύμη

  • 150 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 ml. κρέμα γάλακτος
  • 50 gr. βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κρόκο αυγού

Για την Γέμιση

  • 250 gr. μανιτάρια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 100 gr. τυρί κασέρι
  • 100 gr. τυρί Αρσενικό Νάξου ή κεφαλοτύρι
  • 50 gr. τυρί παρμεζάνα
  • 125 ml. λευκό κρασί
  • 4 κουταλιές της σούπας λικέρ μαστίχα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
  • 250 ml. βούτυρο

Οδηγίες Εκτέλεσης της συνταγής

1 Για τη ζύμη της τάρτας

Χτυπάμε το βούτυρο με τον κρόκο αυγού. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder κοσκινισμένα.
Ζυμώνουμε με το χέρι πολύ καλά, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
Το ζυμάρι πρέπει να μην κολλάει και να είναι απαλό.

2 Τυλίγουμε το ζυμάρι με σελοφάν και βάζουμε για 40 λεπτά στο ψυγείο

Ανοίγουμε με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ένα λεπτό στρογγυλό φύλλο περίπου 2-2,5 εκατοστών πάχους και διαμέτρου όσο η φόρμα της τάρτας που θα χρησιμοποιήσουμε.

3 Απλώνουμε το φύλλο σε βουτυρωμένη φόρμα τάρτας

Πιέζοντας το φύλλο στα τοιχώματα με τα δάχτυλά μας και κόβοντας το φύλλο που εξέχει.
Με την βοήθεια ενός πιρουνιού κάνουμε τρύπες στην τάρτα.

4 Για τη γέμιση

Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια, το πράσο και την πιπεριά σε κύβους.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε τα λαχανικά με το βούτυρο μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε την μαστίχα, το εστραγκόν, το λικέρ μαστίχας και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά.

5 Προσθέτουμε το κρασί, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, και τέλος τον μαϊντανό ψιλοκομμένο

Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε βράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά το μείγμα.
Προσθέτουμε την παρμεζάνα τριμμένη και ανακατεύουμε.

6 Στρώνουμε το μείγμα στην τάρτα και το κασέρι κομμένο σε κύβους

Καλύπτουμε την τάρτα με το τριμμένο τυρί Νάξου και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά την επιφάνεια της τάρτας.

7 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας περίπου 30 λεπτά, στους 170°C

8 Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε

9 Απολαύστε τη νόστιμη συνταγή με τους αγαπημένους σας!

Χρησιμοποιήστε τάπερ Thermogallery

Τα τάπερ Thermogallery είναι ιδανικά για να αποθηκεύσετε τα φαγητά που μαγειρεύετε για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Είναι ιδανικά για να παίρνετε το φαγητό μαζί σας.

Τα ισοθερμικά δοχεία Thermogallery είναι απόλυτα ασφαλή και για τα παιδιά.

Κρατάνε το φαγητό ζεστό ή κρύο σε σταθερή θερμοκρασία και φρέσκο για περισσότερες από 6 ώρες.

Τα θερμός φαγητού της Thermogallery, είναι όλα BPA FREE και μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε άφοβα, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Υπάρχει μεγάλη γκάμα ισοθερμικών δοχείων  για να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει, σε όμορφα σχέδια και χρώματα τα οποία μπορείτε να δείτε αν επισκεφτείτε το eshop μας.

Μην χάνεται χρόνο δείτε περισσότερα για τάπερ φαγητού στο eshop μας.

Δείτε περισσότερα για τα τάπερ φαγητού:

By | 2017-01-12T10:22:17+00:00 Ιανουάριος 3rd, 2017|ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ|1 Comment
Είμαι ο Απόστολος Χαντζής και είμαι ιδιοκτήτης του Ηλεκτρονικού Καταστήματος Thermogallery με ΘΕΡΜΟ ΦΑΓΗΤΟΥ όπου μπορείτε να κάνετε με ασφάλεια τις συναλλαγές σας.

One Comment

  1. IOANNIS DIVRAMIS 12 Ιανουαρίου 2017 at 10:23 - Reply

    Πολύ καλή συνταγή, θα την δοκιμάσω

Leave A Comment