Πόσες φορές δεν λαχταρήσαμε μια εξόρμηση είτε στο κοντινό βουνό, είτε στην κοντινότερη θάλασσα,για να ξεφύγουμε απ’το καθημερινό στρες και άγχος της δουλειάς;

Η φύση έχει θα έλεγα μαγικές ιδιότητες και είναι το καλύτερο φάρμακο για το άγχος. Σε κάνει να χαλαρώνεις και κάνει όλες τις αισθήσεις σου να είναι στο ζενίθ.

Αρκεί να υπάρχει οργάνωση και φυσικά η κατάλληλη παρέα και μπορούμε να περάσουμε και καλύτερα και φθηνότερα, από το να πάμε σε κάποια ταβέρνα για φαγητό.

Ξεκινάμε λοιπόν με φίλους για μια εκδρομή στο βουνό και συνδυάζουμε τη βόλτα με ένα ωραίο  πικ νικ και ψήσιμο στα κάρβουνα, με μπριζόλες, λουκάνικα και μερικά σουβλάκια.

Αφού κάνουμε τις βόλτες μας και απολαύσουμε τις ομορφιές του βουνού, επιλέγουμε ένα μέρος όπου θα ανάψουμε τα κάρβουνα και θα ετοιμάσουμε το τραπέζι για το φαγοπότι.

Όλα πάνε μια χαρά, τα κάρβουνα άναψαν και οι μπριζόλες ήδη είναι στη σχάρα. Το ψήσιμο πάει μια χαρά οι μπριζόλες έχουν ήδη ψηθεί.

Παίρνουμε το ταψί, βάζουμε μέσα τις μπριζόλες και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Άλλοι βέβαια θα προτιμήσουν να τις βάλουν σε τάπερ, άλλοι σε γάστρα φαγητού και άλλοι σε πυρέξ.

Στα κάρβουνα παίρνουν σειρά τα λουκάνικα και όσο περιμένουμε να ψηθούν και απολαμβάνουμε το φρέσκο αεράκι του βουνού οι μπριζόλες άρχισαν ήδη να κρυώνουν. Τα λουκάνικα ψήθηκαν, το κρασάκι και η μπυρίτσα είναι υπέροχα και σειρά πήρε το σουβλάκι. Σε λίγη ώρα το σουβλάκι είναι ήδη έτοιμο καλοψημένο και ζεστό και μοσχομυρίζει.

Καθόμαστε λοιπόν στο τραπέζι που μεριμνήσαμε να πάρουμε μαζί μας, να απολαύσουμε το φαγητό και το ποτό μας και ξαφνικά ανακαλύπτουμε  ότι  οι μπριζόλες ήδη είναι κρύες και τα λουκάνικα άρχισαν να κρυώνουν. Το σουβλάκι που ψήθηκε τελευταίο είναι το μόνο που τρώγεται με καλή διάθεση.

ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΦΑΓΗΤΟΥ – ΨΗΤΩΝ ΗΤΑΝ Η ΛΥΣΗ

Και τότε θυμάται κάποιος έναν Κύπριο φίλο του, που παρόλο που έψησε τη σούβλα του, τα λουκάνικα  και το χαλούμι, όταν κάθισαν για φαγητό όλα ήταν ζεστά και μοσχομύριζαν. Όλα είχαν την ζουμερή γεύση και το άρωμα τους γιατί όσο έψηνε, δίπλα του υπήρχε ένας μεγάλος θερμός ψητών για να βάλει τη σούβλα, ένας μέτριος θερμός φαγητού για να βάλει τα λουκάνικα και το πιο μικρό θερμό για να βάλει το χαλούμι του.  Και όλα παρέμειναν ζεστά για όση ώρα έτρωγαν  χωρίς να χάσουν την γεύση τους. Το θερμό φαγητού ψητών ήταν η λύση για να μείνουν όλα ζεστά και μυρωδάτα όπως έπρεπε, χωρίς να κρυώσουν και να χάσουν την γεύση τους.

Παρόλα αυτά όμως ο κύριος στόχος της εκδρομής πέτυχε. Ξεχάσαμε ότι έχει σχέση με τη δουλειά και τις υποχρεώσεις και ξαναγεμίσαμε τις μπαταρίες.

Την επόμενη φορά θα οργανωθούμε καλύτερα και ίσως να ετοιμάσουμε τα φαγητά από το σπίτι και απλά να τα μεταφέρουμε έτοιμα και ζεστά σε ένα θερμό φαγητού της Thermogallery για να τα απολαύσουμε εκεί που θα πάμε.

 

Δείτε περισσότερα για θερμό φαγητού:

By | 2016-05-18T14:31:33+03:00 24 Ιανουαρίου, 2016|Νέα & Άρθρα|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκδρομή και ψήσιμο στην εξοχή
Είμαι ο Απόστολος Χαντζής και είμαι ιδιοκτήτης του Ηλεκτρονικού Καταστήματος Thermogallery με ΘΕΡΜΟ ΦΑΓΗΤΟΥ όπου μπορείτε να κάνετε με ασφάλεια τις συναλλαγές σας.