ISTORIA-TAPER-FAGITOU

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΑΠΕΡ ΦΑΓΗΤΟΥ

Όλοι μας κατά καιρούς έχουμε χρησιμοποιήσει ή συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε τάπερ, προκειμένου να αποθηκεύσουμε ή να μεταφέρουμε τρόφιμα. Ποιος ήταν όμως ο άνθρωπος στου οποίου την ιδέα βασίστηκε η παρασκευή των τάπερ και ποια η ιστορία του;

Το όνομά του είναι συνυφασμένο με τα συγκεκριμένα δοχεία και δεν είναι άλλο από αυτό του Earl Silas Tupper (Ερλ Σίλας Τάπερ) ο οποίος γεννήθηκε το 1907 στο Νιου Χαμπσάϊρ στην Αμερική.

Από πολύ μικρός ανέπτυξε το επιχειρηματικό του πνεύμα αφού γυρνούσε από πόρτα σε πόρτα και πουλούσε προϊόντα της φάρμας του πατέρα του. Απασχολήθηκε με διάφορες δουλειές όπου και τελικά κατέληξε να εργάζεται ως χημικός. Κάπως έτσι έμαθε πολλά σχετικά με τα πλαστικά.

Το 1938 ιδρύει την εταιρεία Earl S.Tupper Company, η οποία αρχικά πωλούσε – πλαστικά προϊόντα για βιομηχανική χρήση, ενώ κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου παρήγαγε εξαρτήματα για μάσκες αερίων και λάμπες του ναυτικού. Όταν τελείωσε ο πόλεμος αποφάσισε να στραφεί σε πλαστικά προϊόντα για τους απλούς καταναλωτές. Και κάπως έτσι έφτασε στην τελική ιδέα που το έκανε πλούσιο. Πειραματίστηκε στο μαύρο πολυαιθυλένιο με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα ευλύγιστο, δυνατό και στερεό υλικό. Η ιδέα για το αεροστεγές καπάκι του ήρθε βλέποντας ένα μεταλλικό δοχείο μπογιάς. Ο συνδυασμός αυτών των δύο θα χρησίμευε στην διατήρηση των τροφίμων χωρίς υγρασία, οσμές και σκόνη.

Αν και η προώθηση της νέας του εφεύρεσης ήταν στην αρχή κάτι αρκετά δύσκολο τη λύση στο πρόβλημά του έδωσε η πωλήτρια Μπράουνι Γουάις η οποία ασχολήθηκε με την προώθηση με επιδείξεις στα σπίτια των καταναλωτών.

Το 1958 ο Ερλ Τάπερ πούλησε την εταιρία του έναντι 16 εκατομμυρίων δολαρίων και αποσύρθηκε. Η σημερινή συνολική αξία της Tupperware ξεπερνά τα 1,1 δις δολάρια, ενώ το δίκτυο διανομής συνεχίζει την απευθείας πώληση κάτι που αποτελεί και σήμα κατατεθέν πλέον της εταιρίας).

Και 2 πρακτικές συμβουλές για να καθαρίσετε τα τάπερ σας:

Έτσι λοιπόν έχει η ιστορία για το πώς ξεκίνησαν τα τάπερ και φτάσαμε στο σημείο που είμαστε τώρα. Κάθε σπίτι να χρησιμοποιεί αυτά τα σκεύη και οι πωλήσεις τους να αυξάνονται ακόμη περισσότερο. Αν και το άρθρο θα έπρεπε να κλείσει εδώ, ας δούμε δύο γρήγορα μυστικά που θα σας λύσουν τα χέρια και θα σας βγάλουν από τον περιττό κόπο.

  • Είναι φορές που όσο καλά και αν έχετε πλύνει ένα τάπερ, αυτό να διατηρεί τις δυσάρεστες οσμές. Δοκιμάστε να γεμίσετε το τάπερ σας με χαρτί εφημερίδα και να το αφήσετε έτσι για ολόκληρο το βράδυ. Το επόμενο πρωί το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.
  • Οι λεκέδες από ντομάτα, κόκκινη σάλτσα ή γενικά τροφές με έντονα χρώματα όπως πιθανόν να γνωρίζετε είναι από τους δυσκολότερους. Αν έχετε αποθηκεύσει τέτοιου είδους τρόφιμα σε κάποιο τάπερ πολύ πιθανόν να έχετε διαπιστώσει πόσο επίμονοι είναι οι συγκεκριμένοι λεκέδες. Ο εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τους λεκέδες αυτούς είναι με λεμόνι. Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και τρίψτε το λεκέ. Αφού τον έχετε τρίψει αρκετά και έχει βραχεί καλά με τον χυμό του λεμονιού αφήστε το τάπερ σας στον ήλιο μέχρι να στεγνώσει. Στη συνέχεια περάστε το ένα πλύσιμο και θα δείτε ότι θα είναι πεντακάθαρο.

Δείτε περισσότερα για τάπερ φαγητού στο eshop μας.

Δείτε περισσότερα για τα τάπερ φαγητού:

 

By | 2016-10-10T10:36:55+03:00 10 Οκτωβρίου, 2016|Νέα & Άρθρα|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΑΠΕΡ
Είμαι ο Απόστολος Χαντζής και είμαι ιδιοκτήτης του Ηλεκτρονικού Καταστήματος Thermogallery με ΘΕΡΜΟ ΦΑΓΗΤΟΥ όπου μπορείτε να κάνετε με ασφάλεια τις συναλλαγές σας.