Ταπερ φαγητου χωρις βλαβερα χημικα

Τάπερ φαγητού Thermogallery χωρίς βλαβερά χημικά

Πολλές πλαστικές συσκευές έχουν καθιστεί ακατάλληλες, ιδίως για τα μικρά παιδιά, λόγω του ότι έχουν ανιχνευθεί βλαβερές ουσίες.  Πιο συγκεκριμένα η ουσία BPA ή αλλιώς δισφαινόλη Α, είναι μια αμφιλεγόμενη χημική ουσία, η οποία μπορεί να βρεθεί σε δοχεία τροφίμων, ορισμένα μπουκάλια νερού και άλλα πλαστικά.

Σε τι χρησιμεύει η BPA;

Πλήθος μεγάλων εταιρειών χρησιμοποιούν την ουσία στα προϊόντα τους. Χωρίς αυτό το προστατευτικό περίβλημα (τις ρητίνες που «ντύνουν» το εσωτερικό των κονσερβών και περιέχουν ΒΡΑ) τα τρόφιμα θα χαλούσαν πολύ πιο εύκολα, ενώ οι κονσέρβες θα «εκρήγνυντο» στα ράφια των σουπερμάρκετ ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης επαφής του περιεχομένου τους με το μέταλλο.

Όμως μερικοί ερευνητές έχουν συνδέσει τη χημική ορμονική δράση σε μια σειρά από ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της συμπεριφοράς και αναπτυξιακής επίδρασης στα παιδιά.

Τάπερ φαγητού ΧΩΡΙΣ BPA

Τα θερμός και τάπερ φαγητού της Thermogallery, είναι όλα BPA FREE και μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε άφοβα, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Πως μπορώ να αποφύγω το BPA;

Υπάρχουν στην αγορά της ΕΕ εναλλακτικά υλικά αντί των πολυανθρακικών που δεν περιέχουν BPA και συγκεκριμένα το γυαλί και άλλα πλαστικά μπιμπερό. Αυτά τα εναλλακτικά υλικά πρέπει να συμμορφώνονται με τις αυστηρές απαιτήσεις ασφάλειας που ορίζονται για τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

Δείτε παρακάτω μερικές προτάσεις αποφυγής BPA:

  • Πίνετε νερό της βρύσης ή μπουκάλια νερού από ανοξείδωτο χάλυβα BPA-free αντί να αγοράζετε συνέχεια μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό.
  • Αποφύγετε τα γεύματα που ζεσταίνετε στον φούρνο μικροκυμάτων και βγαίνουν από πλαστικά δοχεία. Τρώνε μόνο φρεσκομαγειρεμένα, βιολογικά τρόφιμα.
  • Αντί για τη χρήση πλαστικών σκευών, χρησιμοποιείστε αυτά με μεγαλύτερη διάρκεια. Μπορεί να σας φανεί λίγο πιο ακριβό οικονομικά, αλλά σε αυτή την περίπτωση πρέπει να βάλετε προτεραιότητα την υγεία σας και την υγεία της οικογένειάς σας.
  • Για να είστε ασφαλής, αποφύγετε όλα τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα εκτός εάν δοχεία δηλώνουν ότι έχουν BPA-free επένδυση. Aντικαταστήσετε τα με μη-κονσερβοποιημένες παραλλαγές, όπως σε ένα τάπερ φαγητού Thermogallery.
    Αν αυτό δεν είναι δυνατό, αποφύγετε αυτές τις συγκεκριμένες κονσερβοποιημένες τροφές, οι οποίες είναι γνωστές ότι είναι πλούσιες σε BPA: γάλα καρύδας, χυμοί, σούπες,  ψάρια, φασόλια και τα φρούτα. Προσέξτε ιδιαίτερα να αποφύγετε τα τρόφιμα που είναι όξινα, αλμυρά, ή λιπαρά.

Ταπερ φαγητου χωρις βλαβερα χημικα

Βέβαια, ακόμα και να ακολουθήσετε όλα αυτά τα βήματα, θα εκτεθείτε στη BPA αναπόφευκτα. Έχουν ανιχνευτεί ίχνη της BPA σε εξαιρετικά απίθανα μέρη, όπως τα ολόκληρα αυγά και το γάλα (λόγω της επεξεργασίας πριν βγούνε στην αγορά).

Παρόλα αυτά, πολλές από τις παραπάνω προτάσεις θα οδηγήσουν σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, αποφεύγοντας τις εύκολες λύσεις για έτοιμο φαγητό. Έχετε μόνο να κερδίσετε αν κάνετε μια προσπάθεια.

Δείτε όλη τη σειρά θερμό φαγητού Thermogallery:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα σχετικά με την υγιεινή διατροφή:

By | 2016-08-09T12:17:05+03:00 3 Αυγούστου, 2016|Νέα & Άρθρα|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τάπερ φαγητού Thermogallery χωρίς βλαβερά χημικά
Είμαι ο Απόστολος Χαντζής και είμαι ιδιοκτήτης του Ηλεκτρονικού Καταστήματος Thermogallery με ΘΕΡΜΟ ΦΑΓΗΤΟΥ όπου μπορείτε να κάνετε με ασφάλεια τις συναλλαγές σας.