ΠΕΙΤΕ ΑΝΤΙΟ ΣΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΤΑΠΕΡ ΦΑΓΗΤΟΥ

Πείτε αντίο στα πλαστικά τάπερ φαγητού

Σε προηγούμενη δημοσίευση μάθαμε γιατί η ουσία BPA που βρίσκεται σε πλαστικά δοχεία και μπιμπερό είναι βλαβερή για την υγεία μας. Τι γίνεται όμως με τα τάπερ φαγητού που χρησιμοποιούμε για να αποθηκεύσουμε το φαγητό μας; Πολλές εταιρείες που κατασκευάζουν τάπερ φαγητού εγγυώνται πως τα προϊόντα τους είναι BPA Free, δηλαδή δεν περιέχουν BPA.

Υπάρχουν όμως και άλλα θέματα σχετικά με τα πλαστικά που θα ήταν καλό να γνωρίζετε.

Γιατί το πλαστικό δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα τρόφιμά μας;

Το ξέρατε ότι σύμφωνα με μετρήσεις οι βιομηχανίες πλαστικών συνεισέφεραν το 14% των πιο τοξικών βιομηχανικών ουσιών που απελευθερώνονται στον αέρα- συμπεριλαμβανομένου του στυρενίου, βενζόλιο και τριχλωροαιθάνιο. Άλλες σημαντικές εκπομπές από διεργασίες παραγωγής πλαστικών περιλαμβάνουν οξείδια του θείου, οξείδια του αζώτου, μεθανόλη, οξείδιο του αιθυλενίου και πτητικών οργανικών ενώσεων.

Τα πλαστικά είναι κατασκευασμένα από πετρέλαιο, που είναι μη ανανεώσιμος πόρος και που απαιτεί να εξάγονται συνεχώς νέα ορυκτά αποθέματα. Μόνο το 7% των πλαστικών ανακυκλώνονται αφήνοντας κάθε χρόνο ένα σωρό από πλαστικό που πρέπει να απορριφθεί. Μια πλαστική τσάντα μπορεί να χρειαστεί έως και 100 χρόνια για να αποσυντεθεί.

Οι διοξίνες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα τοξικές ακόμη και σε χαμηλές δόσεις, εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα και σε θάλασσες. Εκτιμάται ότι ο κίνδυνος του μέσου Αμερικανού να προσβληθεί από καρκίνο από την έκθεση διοξίνης μπορεί να είναι τόσο υψηλές όσο 1 στα 1.000 – 1.000 φορές υψηλότερα από την τρέχουσα “αποδεκτή” πρόταση της κυβέρνησης, που είναι 1 στο εκατομμύριο.

Προσοχή στις τροφές

Πολλά άλλα τρόφιμα που πωλούνται σε παντοπωλεία και σούπερ μάρκετ, όπως κρέατα και τυριά, είναι τυλιγμένα σε πλαστικό PVC. Για να μαλακώσουν το PVC πλαστικό για να έχουν την ευέλικτη μορφή τους, οι κατασκευαστές προσθέτουν διάφορες τοξικές χημικές ουσίες γνωστές ως «πλαστικοποιητές» κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Αυτές οι ουσίες μπορούν να διαρρεύσουν έξω από το PVC όταν έρχεται σε επαφή με τα τρόφιμα.

Χρησιμοποιείστε ασφαλή δοχεία φαγητού

Τι θα χρησιμοποιήσουμε λοιπόν για να αποθηκεύσουμε το φαγητό μας; Δοχεία που είναι φτιαγμένα από γυαλί, αλουμίνι, ανοξείδωτο χάλυβα, πηλό και κεραμικά δοχεία.

Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε τη χρήση πλαστικών δοχείων, δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές για τη σωστή χρήση:

  • Τα ασφαλέστερα πλαστικά έχουν κωδικούς ανακύκλωσης #2, #4 και #5.
  • Αποφύγετε δοχεία της μιας χρήσης.
  • Αγοράστε τρόφιμα σε γυάλινα ή μεταλλικά δοχεία.
  • Αποφύγετε τη θέρμανση των τροφίμων σε πλαστικά δοχεία.
  • Φέρτε το δικό σας δοχείο φαγητού όταν πάτε σε μέρος όπου σερβίρεται το φαγητό σε πλαστικά.
  • Αποφύγετε τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα και σερβίτσια, ειδικά όταν μαγειρεύετε ή τη ζεσταίνετε το φαγητό. Χρησιμοποιήστε ανοξείδωτο χάλυβα ή ξύλινα σκεύη.
  • Χρησιμοποιήστε το ξύλο αντί για πλαστικό σε σανίδες κοπής και ψεκάστε την ξύλινη σανίδα σας με λίγο ξύδι για να σκοτώσει τα βακτήρια.
  • Χρησιμοποιήστε τα ειδικά και ασφαλή θερμός φαγητού της Thermogallery που κρατάνε το φαγητό σας ζεστό ή κρύο εώς και 4 ώρες.

Δείτε όλη τη σειρά θερμό φαγητού Thermogallery:

Διαβάστε περισσότερα για μια υγιεινή διατροφή:

By | 2016-08-16T13:01:26+03:00 16 Αυγούστου, 2016|Νέα & Άρθρα|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πείτε αντίο στα πλαστικά τάπερ φαγητού
Είμαι ο Απόστολος Χαντζής και είμαι ιδιοκτήτης του Ηλεκτρονικού Καταστήματος Thermogallery με ΘΕΡΜΟ ΦΑΓΗΤΟΥ όπου μπορείτε να κάνετε με ασφάλεια τις συναλλαγές σας.