Είτε το φαγητό σας είναι ζεστό ή κρύο, ένα θερμός μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε σταθερή τη θερμοκρασία του φαγητού σας ώσπου να θελήσετε να το καταναλώσετε.

Έρευνες έδειξαν στην Αμερική έδειξαν ότι 1 στους 6 Αμερικάνους αρρωσταίνουν κάθε χρόνο από νοσήματα τροφίμων, ενώ τα παιδιά, οι έγκυες και οι ηλικιωμένοι έχουν ακόμα πιο αυξημένο ρίσκο όσον αφορά τέτοια νοσήματα.

Η πιο ασφαλής και διαδεδομένη μέθοδος για να τα αποφύγουμε όλα αυτά είναι να χρησιμοποιήσουμε θερμός φαγητού.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να σκεφτούμε όταν είμαστε έτοιμοι να διαλέξουμε το σωστό θερμός για εμάς ή για τα παιδιά μας.

Διαβάστε μερικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να μάθετε τη σωστή χρήση του θερμός:

Διαβάστε τις οδηγίες που είναι στη συσκευασία

Οι οδηγίες αυτές θα σας πληροφορούν για το πόση ώρα θα μπορεί να κρατήσει το θερμός σας ζεστό ή κρύο το φαγητό σας. Συνήθως αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του θερμός καθώς και από τα κατασκευαστικά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Πακετάρετε το ζεστό φαγητό πολύ καυτό ή το κρύο φαγητό παγωμένο

Τα φαγητά που θέλετε να μείνουν ζεστά θα πρέπει να πακεταριστούν αρκετά ζεστά (περίπου στους 73 βαθμούς Κελσίου) ενώ τα κρύα στους 4 βαθμούς Κελσίου για να μπορείτε να τα καταναλώσετε με ασφάλεια. Αν ανοίξετε τη συσκευασία και δείτε ότι το φαγητό δεν είναι τόσο ζεστό ή τόσο κρύο όσο πρέπει, καλύτερα να το πετάξετε για να αποφύγετε οποιαδήποτε αρρώστια.

Το φαγητό σας θα χρειαστεί κάποιο υγρό

Το θερμός μπορεί να διατηρήσει το φαγητό σας ζεστό ή κρύο μονάχα αν έχει λίγο υγρό μέσα, όπως οι σούπες. Χωρίς καθόλου υγρό δεν θα μπορεί να κρατήσει την ιδανική θερμοκρασία για παραπάνω από 2 ώρες.

Προ-ζεσταίνετε ή προ-κρυώσετε

Το ζεστό φαγητό σας θα παραμείνε ζεστό για περισσότερη ώρα αν προ-ζεστάνετε το θερμός με ζεστό νερό και αντίστοιχα το κρύο φαγητό θα παραμείνει κρύο αν τοποθετήσετε το θερμός στο ψυγείο ή στον καταψύκτη σας. Μπορείτε επίσης να γεμίσετε το θερμός με παγωμένο νερό και να το αφήσετε για λίγα λεπτά πρωτού το πετάξετε για να βάλετε μέσα το φαγητό σας.

Πακετάρετε πριν φύγετε

Το φαγητό σας θα παραμείνει στη σωστή ασφαλή θερμοκρασία για περισσότερο αν το πακετάρετε πριν φύγετε από το σπίτι.

Προσέχετε όταν το ανοίγετε

Το πολύ ζεστό φαγητό μπορεί να είναι επικίνδυνο αν έρθει σε επαφή με μικρά παιδιά, που είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητα. Μη βιάζεστε να ανοίξετε τη συσκευή και ζητήστε βοήθεια αν δεν μπορείτε μόνοι σας.

Καθαρίστε το θερμός σας

Μετά τη χρήση του, μπορείτε να ξεπλύνετε το θερμός σας με τα χέρια σας χρησιμοποιώντας νερό. Μην το βάλετε σε πλυντήριο πιάτων γιατί το πιο πιθανό είναι να καταστραφεί.

Δείτε όλη τη σειρά θερμό φαγητού Thermogallery:

Διαβάστε επίσης:

By | 2016-05-24T11:38:22+03:00 20 Μαΐου, 2016|Νέα & Άρθρα|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πως να χρησιμοποιήσετε σωστά το θερμός σας
Είμαι ο Απόστολος Χαντζής και είμαι ιδιοκτήτης του Ηλεκτρονικού Καταστήματος Thermogallery με ΘΕΡΜΟ ΦΑΓΗΤΟΥ όπου μπορείτε να κάνετε με ασφάλεια τις συναλλαγές σας.