Συνταγή για χοιρινό μπούτι γεμιστό με λουκάνικο
Το χοιρινό μπούτι γεμιστό με λουκάνικο είναι μια απίθανη συνταγή για να μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.
Η Thermogallery σας προτείνει τις καλύτερες συνταγές. Σας προσφέρει ισοθερμικά τάπερ για να το αποθηκεύσετε το φαγητό σας και να το απολαύσετε οπουδήποτε επιθυμείτε.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
- 1 μπούτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο
- 180 γρ. πικάντικα λουκάνικα
- 100 γρ. τυρί havarti
- 100 γρ. τυρί αυθεντικό regato
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1-2 κ.σ. αλεύρι
- 200 ml κόκκινο κρασί
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με ρόδι
- 12 μικρά κρεμμύδια
- 10 πατάτες baby
- 10 καρότα
- 200 ml ζωμό βοδινού
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
1 Κόβουμε τα πικάντικα λουκάνικα σε πολύ μικρά κομμάτια και κόβουμε το havarti και το regato σε μακρόστενα μπαστουνάκια.
2 Ανοίγουμε το χοιρινό μπούτι, το αλατοπιπερώνουμε καλά και απλώνουμε από πάνω το havarti και το regato.
3 Προσθέτουμε το λουκάνικο, τυλίγουμε το κρέας σε ρολό και το δένουμε με μαγειρικό σπάγκο, δίνοντας μεγάλη προσοχή στο πρώτο και στο τελευταίο δέσιμο, έτσι ώστε να μην βγει η γέμιση κατά το ψήσιμο.
4 Στη συνέχεια το θωρακίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και το βάζουμε σε μία γάστρα.
5 Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι το κόκκινο κρασί, μια κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Περιχύνουμε το ρολό, προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για δυόμιση ώρες.
6 Έπειτα κόβουμε τα καρότα σε χοντρές διαγώνιες φέτες και χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και τις baby πατάτες.
7 Στη συνέχεια σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τις baby πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι, για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο. Μετά από 1 ώρα και 45 λεπτά ψησίματος, βάζουμε τα λαχανικά στη γάστρα με το κρέας και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
8 Αφού ψηθεί, αφαιρούμε τον σπάγκο και κόβουμε το χοιρινό σε φέτες.
9 Σερβίρουμε με τα ψητά λαχανικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα από τη γάστρα.
10 Απολαύστε τη νόστιμη συνταγή με τους αγαπημένους σας!
Χρησιμοποιήστε τάπερ Thermogallery για να αποθηκεύσετε τα φαγητά
Τα τάπερ Thermogallery είναι ιδανικά για να αποθηκεύσετε τα φαγητά που μαγειρεύετε για εσάς και τους αγαπημένους σας.
Είναι ιδανικά για να παίρνετε το φαγητό μαζί σας.
Τα ισοθερμικά δοχεία Thermogallery είναι απόλυτα ασφαλή και για τα παιδιά.
Κρατάνε το φαγητό ζεστό ή κρύο σε σταθερή θερμοκρασία και φρέσκο για περισσότερες από 6 ώρες.
Τα θερμός φαγητού της Thermogallery, είναι όλα BPA FREE και μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε άφοβα, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Υπάρχει μεγάλη γκάμα ισοθερμικών δοχείων για να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει, σε όμορφα σχέδια και χρώματα τα οποία μπορείτε να δείτε αν επισκεφτείτε το eshop μας.
Μην χάνεται χρόνο δείτε περισσότερα για τάπερ φαγητού στο eshop μας.
Πόσο παραδοσιακή και νόστιμη συνταγή. Ένα πιάτο πραγματικά για να εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Εγώ παίρνω αρκετές ιδέες για γευστικές λύσεις από το https://www.maggicooking.gr/sintages-apo-ton-aki