thermogallery-xristougenna

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με εκπληκτικές συνταγές

Τα Χριστούγεννα έφτασαν, και κάποιοι από εσάς αποφασίσατε να ανοίξετε το σπίτι σας και να καλέσετε συγγενείς και φίλους για να περάσετε όλοι μαζί τις γιορτινές αυτές μέρες!

Το σπίτι έχει ήδη στολιστεί, εσείς έχετε αποφασίσει ήδη τι θα φορέσετε και πώς θα υποδεχθείτε τους καλεσμένους σας, αλλά σας προβληματίζουν ακόμα κάποια βασικά ερωτήματα.

Ποιο θα είναι το μενού για το γιορτινό τραπέζι;

Η εταιρεία thermogallery έχει να σας προτείνει ένα υπέροχο μενού για το γιορτινό σας τραπέζι.

  • ΟΡΕΚΤΙΚΟ
    Σουφλέ λαχανικών
  • ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ
    Κολοκυθόσουπα
  • ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ
    Σαλάτα σπανάκι με ρόδι και καρύδι
  • ΤΡΙΤΟ ΠΙΑΤΟ
    Χοιρινό με κάστανα και σως κρασιού
  • ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
    Τούρτα κρέπας με μους σοκολάτας

thermogallery-epidorpio

Τούρτα κρέπας με μους σοκολάτας

Συστατικά

Για τις κρέπες

  • 250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γραμμ. κακάο σε σκόνη
  • 50 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 480 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανίλιες)
  • 2 κ.σούπας ηλιέλαιο

Για τη μους σοκολάτας

  • 2 κ.σούπας κακάο σε σκόνη
  • 150 γραμμ. σταγόνες κουβερτούρας (ή κουβερτούρα τριμμένη)
  • 240 ml κρέμα γάλακτος
  • Άχνη για το σερβίρισμα
  • Ρόδι ή κράνμπερις ή φράουλες για το σερβρίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

Για τις κρέπες

  1. Σε ένα μέτριο μπολ κοσκίνισε μαζί το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι και άφησέ τα στην άκρη.
  2. Σε ένα άλλο μπολ (ή το μπολ του μίξερ) χτύπα τα αυγά για ένα λεπτό.
  3. Πρόσθεσε το γάλα και τη βανίλια.
  4. Ρίξε το μίγμα με το αλεύρι και χτύπα σε μέτρια ταχύτητα να ανακατευτούν, περίπου 1 με 2 λεπτά.
  5. Μην παραχτυπήσεις το μίγμα γιατί θα σκληρύνει. Πρέπει να είναι παχύρευστο.
  6. Σκέπασε το μπολ με διαφανή μεμβράνη έτσι ώστε η μεμβράνη να ακουμπάει το χυλό και άφησέ το στην άκρη για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  7. Όταν έρθει η ώρα να τηγανίσεις τις κρέπες ρίξε μέσα το λάδι και ανακάτεψε.
  8. Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι των 25 εκατοστών (διάμετρος) σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  9. Μόλις ζεσταθεί ρίξε κάτι λιγότερο από το το 1/4 του φλιτζανιού από το μίγμα της κρέπας στο τηγάνι και με γρήγορες κινήσεις άπλωσέ το σε όλο το τηγάνι.
  10. Σε ένα λεπτό μόλις οι άκρες της κρέπας αρχίζουν να ξεκολλάνε, αναποδογύρισε την κρέπα με μια σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  11. Ψήσε για περίπου 30 δευτερόλεπτα και βγάλε την κρέπα σου σε πιάτο.
  12. Επανέλαβε τη διαδικασία για όλο το μίγμα σου που θα βγάλει περίπου 20 κρέπες.
  13. Άσε τις κρέπες να κρυώσουν καλά.

Για τη μους

  1. Διάλυσε το κακάο σε 60 ml ζεστού νερού και άφησέ το στην άκρη.
  2. Λιώσε την κουβερτούρα σου σε μπεν μαρί μέχρι να γίνει λεία.
  3. Άφησέ την να κρυώσει ελαφρά και πρόσθεσε το κακάο.
  4. Χτύπα την κρέμα να γίνει σφιχτή σαντιγί.
  5. Με κυκλικές κινήσεις ανακάτεψε την σαντιγί μέσα στην κουβερτούρα.
  6. Άπλωσε μια κουταλιά σούπας μους πάνω από την πρώτη κρέπα που θα γίνει η βάση σου και βάλε από πάνω άλλη κρέπα.
  7. Επανέλαβε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι κρέπες και η μους.
  8. Στην κορυφή μπορείς να έχεις κρέπα σκέτη ή με μους.
  9. Βάλε την τούρτα σου στο ψυγείο.
  10. Πριν σερβίρεις πασπάλισε με άχνη ζάχαρη και γάρνιρε με κόκκινα φρούτα.

Για να διατηρήσετε τα φαγητά μετά το γιορτινό τραπέζι  χρησιμοποιείστε τα τάπερ Thermogallery.

Ακόμη μπορεί να είναι μια όμορφη και πρακτική λύση Χριστουγεννιάτικου δώρου.

Τα θερμός φαγητού της Thermogallery μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε άφοβα, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Υπάρχει μεγάλη γκάμα ισοθερμικών δοχείων για τα παιδιά , για να επιλέξουν αυτό που τους αρέσει, σε όμορφα σχέδια και χρώματα τα οποία μπορείτε να δείτε αν επισκεφτείτε το eshop μας.

Δείτε όλη τη σειρά θερμό φαγητού Thermogallery:

Δείτε περισσότερα για τάπερ φαγητού στο eshop μας.

Δείτε περισσότερα για τα τάπερ φαγητού: