Παρά τις μικρές… παρασπονδίες του καιρού, το καλοκαίρι πλησιάζει και προετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για να απολαύσουμε τις φανταστικές παραλίες μας!

Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε με τίποτα όμως τη διατροφή μας! Παρακάτω μοιραζόμαστε μαζί σας 2 φανταστικές συνταγές – το ριζότο του καλοκαιριού και μια καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα για όλες τις ώρες! Και τα δυο αυτά φαγητά, μπορούν να διατηρηθούν άψογα εώς και 6 ώρες στα θερμός της Thermogallery!

Συνταγή για Ριζότο

Το ριζότο είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα στον κόσμο καθώς παρασκευάζεται εύκολα και μπορεί να αξιοποιήσει πλήθος υλικών ανάλογα με την εποχή. Εμείς το γευόμαστε με λαχανικά του καλοκαιριού!

Thermogallery Συνταγες για το καλοκαιρι

Υλικά:

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

250 γραμ, μπέικον/ ζαμπόν

χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού

250 γραμμ. ρύζι αρμπόριο

900 ml ζωμός λαχανικών ζεστός

2 κολοκυθάκια τριμμένα

200 γραμμ. αρακάς κατεψυγμένος

4 κουταλιές της σούπας σκληρό τυρί τριμμένο

Eκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέτετε το μπέικον και τηγανίζετε για 5 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας, ώσπου να αρχίσουν να ροδίζουν.

Περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε με το ξύσμα και προσθέτετε το ρύζι. Ανακατεύετε για 3-4 λεπετά. Προσθέτετε 300 ml από τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε ακόμα λίγο ζωμό και ανακατεύετε, ώσπου να απορροφηθούν τα υγρά.

Ρίχνετε και τον υπόλοιπο ζωμό λαχνικών, τα κολοκυθάκια και τον αρακά και βράζετε για μερικά λεπτά. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το σκλητό τυρί. Σερβίρετε αμέσως.

Συνταγή για Φρουτοσαλάτα

Οι υψηλές θερμοκρασίες απαιτούν συχνά και δροσερά γεύματα για να είμαστε ενυδατωμένοι. Μια έξυπνη και άκρως γευστική επιλογή είναι η φρουτοσαλάτα δομημένη σαν κύβος του Ρούμπικ. Τα χρώματα και οι γεύσεις εναλλάσονται και ο ουρανίσκος απογειώνεται! Ιδανική πρόταση και για το σνακ της παραλίας!

Thermogallery Συνταγες για το καλοκαιρι

Υλικά:

100 γραμ. φέτα
2 ακτινίδια
150 γραμ. καρπούζι

Εκτέλεση:

Κόψτε και καθαρίστε τα ακτινίδια σε κυβάκια. Εν συνεχεία κόψτε σε ισομεγέθη κυβάκια και το καρπούζι με τη φέτα και τοποθετήστε τα το ένα πάνω στο άλλο όπως δείχνει η φωτογραφία.

(Πηγή: infokids.gr)

Δείτε όλη τη σειρά θερμό φαγητού Thermogallery:

Διαβάστε επίσης:

By | 2016-07-05T14:47:29+03:00 4 Ιουλίου, 2016|ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνταγές για το καλοκαίρι
Είμαι ο Απόστολος Χαντζής και είμαι ιδιοκτήτης του Ηλεκτρονικού Καταστήματος Thermogallery με ΘΕΡΜΟ ΦΑΓΗΤΟΥ όπου μπορείτε να κάνετε με ασφάλεια τις συναλλαγές σας.