kotosoupa-aygolemono-taper

Απολαύστε τις αγαπημένες σας ζεστές σούπες με τάπερ φαγητού Thermogallery!

Η σωστή διατροφή το χειμώνα είναι πολύ σημαντική για την προστασία του οργανισμού από τις ιώσεις και τα αδέσποτα κρυολογήματα που κυκλοφορούν.
Λόγω του κρύου, ο οργανισμός μας χρειάζεται επιπλέον ενέργεια για να αντιμετωπίσει το κρύο.

Ένα από τα πιο εύκολα και βολικά και συνάμα νόστιμα φαγητά είναι οι σούπες. Μια σούπα μπορεί να καταναλωθεί τόσο σαν πλήρες γεύμα όσο και σαν ορεκτικό (ανάλογα την σούπα), με σκοπό να ικανοποιήσει την πείνα μας και να μας ζεστάνει.

Την σούπα τη συνιστούν δε και πάρα πολλοί διαιτολόγοι και διατροφολόγοι. Κάποιοι βασικοί λόγοι που την συνιστούν, εκτός από το ότι ζεσταίνει τον οργανισμό μας, είναι και οι παρακάτω:

  • Βοηθά να ελέγξετε καλύτερα το βάρος σας, διότι επιφέρει το αίσθημα κορεσμού της πείνας και είναι συνήθως χαμηλών θερμίδων
  • Είναι από τα καλύτερα χωνευτικά
  • Ενυδατώνει τον οργανισμό αφού τον χειμώνα πίνουμε πολύ λιγότερο νερό από ότι πίνουμε το καλοκαίρι.
  • Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Μια ακόμη τροφή που μας προφυλάσσει από τις χαμηλές θερμοκρασίες είναι επίσης και τα όσπρια, τα ζεστά ροφήματα, μια ζεστή σοκολάτα, το πράσινο τσάι και γενικά τα ζεστά γεύματα.

Στην κορυφή της διατροφικής αξίας στην κατηγορία της σούπας βρίσκεται η αγαπημένη μας σε όλους κοτόσουπα. Μπορείτε να την φτιάξετε στο σπίτι σας και να την διατηρήσετε ζεστή για πάνω από έξι ώρες με τα τάπερ φαγητού Thermogallery.

Φτιάξτε κοτόπουλο αυγολέμονο σούπα

Σούπα αυγολέμονο από τη Ζάκυνθο. Την τρώμε όλο το χειμώνα και κυρίως τα Χριστούγεννα. Μοιάζει περισσότερο με παχύρρευστο ριζότο και είναι εξαιρετικά θρεπτική και δυναμωτική.

Τι χρειαζόμαστε για την κοτόσουπα:

  • 1 μεγάλο πουλερικό (κότα, κόκκορα ή καλύτερα γαλοπούλα)
  • 1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
  • 3 λεμόνια
  • 3 αυγά
  • λίγο αλάτι
  • τριμμένο πικάντικο τυρί (ντόπιο Ζακυνθινό τυρί ή έντονη κεφαλογραβιέρα)
  • πολύ πιπέρι

Γρήγορα στοιχεία για την κοτόσουπα

  • Κατηγορία: Κρεατόσουπες
  • Εποχιακά: Χειμωνιάτικη
  • Μέθοδος: Κατσαρόλας
  • Κουζίνα: Ελληνική , Επτανήσων
  • Περιέχει: Αβγά , Τυριά , Ρύζι
  • Σερβίρει: 6-8 άτομα

Πώς φτιάχνουμε την κοτόσουπα:

  • Βράζουμε το πουλερικό σε μια κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό, που ίσα να το σκεπάζει.
  • Μόλις βράσει το πουλερικό, όχι όμως να διαλύεται, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Χτυπάμε σε μεγάλο μπωλ τα ασπράδια των αυγών μέχρι να πήξουν. Προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών ανακατεύοντας απαλά. Κατόπιν προσθέτουμε έναν – έναν τους κρόκους ανακατεύοντας απαλά.
  • Αφού το ρύζι βράσει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι. Απαλά ρίχνουμε από πάνω το αυγολέμονο (χωρίς να ανακατεύουμε). Στη Ζάκυνθο δίνουνε και φιλάκια καθώς το ρίχνουν για να μην κόψει!
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα να μαλακώσει το αυγολέμονο με τη ζέστη της σούπας.
  • Σερβίρουμε με αρκετό τυρί τριμμένο και μπόλικο πιπέρι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο μόνος τρόπος να μη μυρίζει το φαγητό αυγουλίλα είναι να χρησιμοποιήσετε αυγά χωριάτικα ή έστω βιολογικά.

Το αυγολέμονο πρέπει να γίνει αρκετά παχύ, και τρώγεται υπέροχα και κρύο!

Το πουλερικό που μένει μετά από το βράσιμο το βάζουμε στο φούρνο με λίγο από το ζωμό του, λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Το ψήνουμε για 30′.

Γίνεται απίθανα ζουμερό. Επίσης, το φαγητό αυτό φτιάχνεται συχνά με μοσχάρι ή ακόμα και με ψάρι.

Μην ξεχάσετε να επωφεληθείτε των μοναδικών προσφορών σε τάπερ φαγητού για να διατηρείτε καυτές τις αγαπημένες σας σούπες!

Δείτε περισσότερα για μοναδικές συνταγές της thermogallery:

By | 2021-05-12T15:11:10+03:00 22 Νοεμβρίου, 2016|ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απολαύστε τις αγαπημένες σας ζεστές σούπες με τάπερ φαγητού Thermogallery!
Είμαι ο Απόστολος Χαντζής και είμαι ιδιοκτήτης του Ηλεκτρονικού Καταστήματος Thermogallery με ΘΕΡΜΟ ΦΑΓΗΤΟΥ όπου μπορείτε να κάνετε με ασφάλεια τις συναλλαγές σας.