%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%b9g

Μάθετε πόσο ευεργετικά είναι τα ρόδια

Το ρόδι θεωρείται υπερτροφή. Ο χυμός ροδιού έχει αναζωογονητικές ιδιότητες, είναι καλός για την υγεία και είναι και θεωρείται κατάλληλος για φαρμακευτική χρήση.

Χρησιμοποιείται από τους αρχαίους χρόνους. Το ρόδι είναι γεμάτο από θρεπτικά συστατικά και θεωρείται ως σύμβολο της υγείας και της ευεξίας.

Παρακάτω αναφέρονται οι ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού και για πιο λόγο πρέπει να το εντάξουμε στη καθημερινότητα μας.

Καταπολεμά τον καρκίνο

Σε μια πρόσφατη μελέτη, έχει επιβεβαιωθεί ότι ο χυμός ροδιού βοηθά στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων του μαστού.

Η τακτική λήψη του χυμού ροδιού μειώνει επίσης τον κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη.

Το ρόδι είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή και πολυφαινόλες, οι οποίες δρουν κατά των ελεύθερων ριζών και προλαμβάνουν τον καρκίνο που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες.

Εμποδίζει όχι μόνο από τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο του προστάτη, αλλά επίσης και τον καρκίνο του παχέος εντέρου και τη λευχαιμία.

Μελέτες σε ποντίκια δείχνουν ότι ο χυμός ροδιού είναι ευεργετικός στην περίπτωση του καρκίνου του πνεύμονα.

Βοηθά στις καρδιακές παθήσεις

Τα φυσικά ρόδια είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά. Αυτά τα αντιοξειδωτικά προλαμβάνουν την σκλήρυνση των αρτηριών. Οι σπόροι του ροδιού βοηθούν στο να μην σχηματίζονται θρόμβοι στο αίμα.

Σε μια νέα έρευνα, έχει επίσης επιβεβαιωθεί ότι η λήψη χυμού ροδιού αυξάνει το επίπεδο του οξυγόνου στην καρδιά. Το ρόδι περιγράφεται ως το φρούτο θαύμα και φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά ιατρικά οφέλη λόγω της παρουσίας φλαβονοειδών. Αυτά τα φωτο-χημικά βοηθούν στη μείωση του κινδύνου για στεφανιαία νόσο, καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικά επεισόδια.

Οι πουνικαλαγίνες είναι μια χημική ουσία που βρίσκεται στα ρόδια, είναι ευεργετική για την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία.

Το ρόδι κάνει επίσης λεπτότερο το αίμα και εξασφαλίζει έτσι τη σωστή κυκλοφορία.

Ενάντια στον καρκίνο του δέρματος

Τα ινώδη συστατικά του ροδιού προέρχονται από τους σπόρους του. Οι φρέσκοι σπόροι είναι νόστιμοι και με όξινο χαρακτήρα. Οι σπόροι του ροδιού χρησιμοποιούνται στις σαλάτες για να εμπλουτίσουν τη γεύση και τη θρεπτική αξία της σαλάτας.

Όσον αφορά τις ευεργετικές πτυχές, τόσο ο χυμός και όσο και οι σπόροι είναι εξίσου καλοί. Μια πρόσφατη μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι σπόροι του ροδιού διεγείρουν την παραγωγή του κολλαγόνου που ενισχύει το δέρμα.

Μερικές μελέτες ακόμα έχουν δείξει όταν το εκχύλισμα σπόρων εφαρμόζοντάς το πάνω στο δέρμα, μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Το ρόδι είναι επίσης ένα από τα ωραιότερα επουλωτικά προϊόντα που βοηθούν στο να γιατρευτεί μια πληγή.

Συμβάλει στη θεραπεία της αρθρίτιδας

Για τη θεραπεία και τη διαχείριση της αρθρίτιδας, το ρόδι μπορεί να ληφθεί ως ένα σημαντικό φάρμακο.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο χυμός ροδιού βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης της φθοράς του χόνδρου.

Ως εκ τούτου, συνιστάται η τακτική κατανάλωση ενός ποτηριού χυμού ροδιού ή η κατανάλωση ενός κομματιού καθημερινά.

Θεραπεύει τη νόσο του Αλτσχάιμερ

Το ρόδι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της νόσου του Alzheimer. Μπορεί και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος και δρα ενάντια στις ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ.

Σε μια πρόσφατη μελέτη, ο χυμός ροδιού έχει δοθεί σε ποντίκια και έχει αναφερθεί ότι τα ποντίκια παρουσίασαν λιγότερη συσσώρευση αμυλοειδούς πλάκας και έτσι εκτελείται λειτουργία του εγκεφάλου καλύτερα.

Η παρουσία της βιταμίνης Β, ριβοφλαβίνη, θειαμίνη και νιασίνη σε χυμό ροδιού επίσης να επιβραδύνει τον εκφυλισμό των κυττάρων του εγκεφάλου.

Αποθήκευση με Thermogallery θερμός

Τα φρούτα και τα λαχανικά σας για να διατηρηθούν πρέπει να βρίσκονται και σε κατάλληλη θερμοκρασία.

Η Thermogallery έρχεται για να σας εξοπλίσει με τα θερμός της.

Σε αυτά μπορείτε να αποθηκεύετε τον φρεσκοστημένο σας χυμό χωρίς αυτός να χάνει τα ευεργετικά του χαρακτηριστικά.

Δείτε περισσότερα για τάπερ φαγητού στο eshop μας.

Δείτε περισσότερα για τα τάπερ φαγητού:

 

By | 2016-11-14T19:32:51+02:00 14 Νοεμβρίου, 2016|Νέα & Άρθρα|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μάθετε πόσο ευεργετικά είναι τα ρόδια
Είμαι ο Απόστολος Χαντζής και είμαι ιδιοκτήτης του Ηλεκτρονικού Καταστήματος Thermogallery με ΘΕΡΜΟ ΦΑΓΗΤΟΥ όπου μπορείτε να κάνετε με ασφάλεια τις συναλλαγές σας.