5 ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

5 Βασικές συμβουλές για την ασφαλή αποθήκευση τροφίμων

Μια νοικοκυρά έχει δύο βασικά προβλήματα στα οποία πρέπει να δώσει απάντηση σχεδόν σε καθημερινή βάση:

  1. Τι θα φάμε αύριο;
  2. Τι θα κάνω το φαγητό που έχει περισσέψει;

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές αν και μπορεί να μας έχει περισσέψει φαγητό δεν θα καταναλωθεί άμεσα μιας και τα παιδιά μας, ή και εμείς οι ίδιοι αρνούμαστε να ξανάφάμε από το ίδιο φαγητό. Από την άλλη είναι κρίμα να πετάξεις το φαγητό που σου κόστισε χρόνο και χρήματα, άλλοι δεν έχουν να φάνε κι εσύ θα το ρίξεις έτσι στον κάδο;

Το λυπάσαι και πολύ καλά κάνεις. Δεν χρειάζεται να πετάξεις το φαγητό που έμεινε! Μπορείς να το αποθηκεύσεις σε ένα ταπερ στο ψυγείο και να το φάτε στις επόμενες ημέρες όταν θα έχετε βαρεθεί ήδη το αυριανό σας φαγητό για παράδειγμα.

Για πάμε όμως να δούμε κάποιες βασικές συμβουλές για την ασφαλή αποθήκευση των τροφίμων.

1. Αποθηκεύστε το φαγητό στο ψυγείο

Μπορείτε να αποθηκεύσετε το φαγητό στο ψυγείο αφού θα έχουν περάσει 2 ώρες από την ώρα του μαγειρέματος έτσι ώστε να έχει προλάβει να κρυώσει και να μην το βάλετε ζεματιστό μέσα στην ψύξη.

Στην περίπτωση που δεν προλαβαίνετε να περιμένετε επιλέξτε να τοποθετήσετε το φαγητό σε ένα ρηχό ταπερ έτσι ώστε να παγώσει πιο εύκολα.

Εάν πάλι θέλετε να καταναλώσετε το φαγητό κατά την διάρκεια της ημέρας τότε δεν έχετε παρά να το τοποθετήσετε σε ένα ειδικό ταπερ θερμός που θα το διατηρήσει με ασφάλεια.

2. Τοποθετήστε ταμπέλες στα δοχεία φαγητού στο ψυγείο

Πριν τοποθετήσετε το δοχείο φαγητού στο ψυγείο είναι πολύ φρόνιμο να τοποθετήσετε επάνω του αυτοκόλυτη ταμπέλα όπου θα αναγράφετε το είδος του φαγητού καθώς και η ημερομηνία της παρασκευής του.

3. Εξετάστε την ημερομηνία λήξης των αποθηκευμένων τροφών

Ενημερωθείτε για τον ενδεδειγμένο αριθμό ημερών που μπορούν να μείνουν τα τρόφιμα στο ψυγείο ώστε να μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια.

4. Καθαρίστε το ψυγείο σε καθημερινή βάση

Κάθε μέρα κάντε έναν μικρό και γρήγορο έλεγχο στο ψυγείο σας έτσι ώστε να δείτε τι μπορείτε να απομακρύνετε επειδή έχει λήξει. Με αυτό τον τρόπο κερδίζετε χώρο και το σημαντικότερο είναι ότι αποφεύγετε να καταναλώσετε μια ακατάλληλη τροφή.

5. Οργάνωσε το ψυγείο σου καλύτερα

Όπως θα έχεις παρατηρήσει το πίσω μέρος του ψυγείου έχει μεγαλύτερη ψύξη. Συνεπώς θα ήταν πολύ καλό να αποθήκευες εκεί πιο ευπαθή τρόφιμα όπως είναι τα ψάρια αλλά και το νωπό κρέας.

Μπορείς πιο μπροστά να τοποθετήσεις κάποια από τα φαγητά που έχουν ξεμείνει ή κάποια μπουκάλια με μπύρες και αναψυκτικά που θα τα καταναλώσει και πιο άμεσα.

Μπορείτε να διατηρήσετε το φαγητό εκτός ψυγείου

Εάν έχετε φτιάξει το φαγητό σας το πρωί και πρόκειται να το καταναλώσετε μέσα στην ημέρα δεν χρειάζεται να το βάλετε στο ψυγείο και μετά να πρέπει να το ζεστάνετε σαν να ήταν προχτεσινό. Χρησιμοποιήστε ένα ισοθερμικό δοχείο φαγητού και τοποθετήστε το φαγητό σας εκεί μέσα.

Τα ταπερ θερμός της εταιρείας Thermogallery είναι ιδανικά για να διατηρούν την θερμοκρασία του φαγητό έως το λιγότερο 6 ώρες μετά με αποτέλεσμα όταν θα έρθει η ώρα να φάτε το φαγητό σας θα είναι σαν να το τρώτε λίγο μετά το μαγείρεμα χωρίς καν να χρειαστεί να μπείτε στην διαδικασία να το ζεστάνετε.

Δείτε περισσότερα:

By | 2018-04-30T14:26:43+03:00 30 Απριλίου, 2018|Νέα & Άρθρα|0 Comments
Είμαι ο Απόστολος Χαντζής και είμαι ιδιοκτήτης του Ηλεκτρονικού Καταστήματος Thermogallery με ΘΕΡΜΟ ΦΑΓΗΤΟΥ όπου μπορείτε να κάνετε με ασφάλεια τις συναλλαγές σας.

Leave A Comment